vrijdag 22 juni 2012

Prezi-Vakantie-Doe-pakket




Prezi lijkt me zo’n ding om de zomermaanden op kantoor te veraangenamen! Daarom een Prezi-Vakantie-Doe-pakket zodat je je zakelijk kunt verantwoorden om creatief met Prezi te zijn!

Treed in de voetsporen van Coca Cola en Apple
Wist je dat Prezi begin 2012 al 10 miljoen actieve gebruikers had? Ook bedrijven als Coca Cola en Apple hebben Prezi geadopteerd. De hoogste tijd dus om je deze dynamische manier van presenteren eigen te maken.

7 argumenten om schaamteloos …
…op kantoor te ‘snuffelen’ aan Prezi deze zomer:
1.     Prezi is ontstaan uit het verlangen om ideeen op een creatieve manier te verzamelen/delen en mindmappen is dus heel eenvoudig;
2.     Je kunt met meerdere gebruikers tegelijkertijd werken aan een Prezi, ook als je met verschillende licenties werkt;
3.     Prezi meeting maakt het eenvoudig om op afstand te presenteren (max 10 personen);
4.     Jouw Prezi draagt bij aan je vindbaarheid via Google indexering (SEO);
5.     Je maakt je verhaal eenmalig op het ‘canvas’ en vult het canvas steeds verder aan in de loop van de tijd. In het canvas maak je een ‘pad’ aan, dat bepaalt hoe jouw verhaal loopt aansluitend op je doelgroep;
6.     Prezi op iPad; heel praktisch als je vaak onderweg bent. Vanaf ipad2 kun je al kleine wijzigingen doorvoeren in je Prezi, maar ook aansluiten op beamer indien nodig;
7.     Je kunt gefaseerd overstappen van Powerpoint naar Prezi m.b.v. de optie om Powerpoints in Prezi te ‘laden’.
Ps. Ik heb geen aandelen in Prezi hoor!

Nog wat voer om enige twijfel weg te nemen…
1.     Is Prezi gedeeltelijk of geheel inzetbaar voor de presentatie van proposities en daarmee een tool ter vervanging van de standaard PowerPoint presentaties?
 Ja, wat mij betreft wel. Je kunt het zelfs gefaseerd aanpakken:
-        Je kunt PowerPoint slides rechtstreeks ‘inladen’ via de Bubbel ‘Insert’ en dan het ‘PowerPoint’ icoontje. Dan krijg je een PowerPoint in een Prezi. Op zich natuurlijk niet de bedoeling…
-        Vervolgens kun je langs de PowerPoint slides in Prezi een ‘Pad’ aanmaken. Dan krijg je al meer beweging in de presentatie;
-        Het wordt nog  iets creatiever als je gaat spelen met details uit de PowerPoint; bijvoorbeeld een woord vergroten, een cijfer onderstrepen, een gekleurde cirkel gebruiken.

Al met al is dit een tussenoplossing. We zijn namelijk allemaal PowerPoint geconditioneerd en het loslaten van het bijbehorende lineaire denken (slide voor slide – bullet voor bullet) is juist het moeilijkst van Prezi. Als je dan ook nog eens PowerPoint slides gaat invoegen, maak je het jezelf nog moeilijker!

2. Kan ik een Prezi maken in onze bedrijfshuisstijl?
Jazeker! Je kunt het logo van je bedrijf toevoegen aan de Prezi via Colors&Fonts, Theme Wizard. Het logo verschijnt dan links onder in je scherm. Het logo voeg je eenmalig toe en dan verschijnt het gedurende het hele pad. Ook kun je via Manual in Theme Wizard je RGB codes (huisstijlkleuren) ingeven. Vooralsnog kun je uit 15 lettertypes kiezen.

Als je je eigen huisstijl helemaal op maat wilt hebben, dan zijn er drie opties:
1.     We maken in bv Illustrator ‘woordplaatjes’ met het juiste lettertype en die voegen we dan via ‘insert’ toe;
2.     Prezi.com kan een (bedrijfs)stijl voor je maken. Het kosten Euro 450 Dollar en is aan te vragen via sales@prezi.com;
3.     Als je verstand hebt van CSS, dan kun je gebruik maken van de Prezi CSS Editor (via de knop Manual).

3. Hoe zit het met de beveiliging van mijn Prezi’s?
Als je de Pro versie aanschaft (ongeveer Euro 120,- per jaar*) kun je veilig offline werken (trouwens ook online) en je Prezi ‘beveiligen’ met een rood hangslotje. Bij de gratis account is de Prezi vrij toegankelijk. Wel handig om dat in je achterhoofd te houden als gaat ‘snuffelen’ aan Prezi met een ‘free’ account.

*Euro 120,- per jaar betaal je voor 1 account (die je op 3 PC’s kunt gebruiken). Als je meerdere accounts wil hebben, kun je een offerte aanvragen.

NB. Zo ken ik nog veel meer relevante vragen & ook de antwoorden J.*

In 14 relaxte stappen je eerste Prezi maken
Voor alle nieuwe dingen geldt, je moet het eerst een paar keer doen voordat het lekker voelt. Dus maak het jezelf makkelijk en volg onderstaande 14 stappen om tot je eerste Prezi te komen:

1.     Plan een halve dag vrij voor Prezi in je agenda
2.     Zet een fles ijskoude aqua klaar (Prezi kan voor verhitting zorgen)
3.     Maak een free account aan op Prezi site.
4.     Bekijk de Tutorials bij ‘Learn’
5.     Doe inspiratie op bij ‘Explore’
6.     Maak je eerste eigen Prezi aan met ‘New Prezi’ (tip: aan de linkerkant zie je een rechthoekje met een huis, een ‘plus’ en ‘min’-teken. Met de ‘Plus/min’ vergroot of verklein je de content van je Prezi. Logisch, maar echt handig om te weten)
7.     Bedenk je kernboodschap en zet die centraal in je Prezi
8.     Ga mindmappen
9.     Even pauzeren: bijvoorbeeld een ommetje om een ijsje te kopen
10.  Zoek beeldmateriaal/filmpjes, passend bij je kernboodschap
11.  Maak een ‘pad’ aan
12.  Bekijk je eerste Prezi met ‘show’, knop rechts onder
13.  Helaas, je bent vast niet tevreden over het resultaat J. Dus stop er mee voor nu. Even ontspannen is raadzaam…
14.  Probeer het later in de week nogmaals

Ter inspiratie
Ik & Co (klanten en partners) gebruiken Prezi voor presentaties, samenvattingen boeken/rapporten, nieuwsbrieven, uitnodigingen, ‘semi-filmpjes’, mindmappen/brainstormen, strategiesessies, bedrijfsuitjes en het opmaken van CV’s.

Prezi Buddy
Al spelenderwijs weet je steeds beter hoe de functionaliteiten van Prezi werken. Maar, er komt een punt dat je je realiseert dat er meer komt kijken bij het maken van een goede, professionele Prezi. Of dat je het spannend vindt om PowerPoint echt los te laten. Als dat moment aanbreekt, is Vonk Communicatie jouw Prezi Buddy! Ik ben sterk in het ‘ontrafelen’ van de kernboodschap, voel goed aan welke stijl goed bij jou/je bedrijf past, visualiseren van de doelgroep(en), creatief in Prezi, goed in formuleren, hulpvaardig bij het ‘Preziteren’ en weet hoe ik je kan helpen bij de overstap van Powerpoint naar Prezi.

'Bij het maken van presentaties dacht ik altijd aan de standaard PowerPoint waarbij het moeilijk is om je verhaal kwijt te kunnen. Tot ik een tijdje geleden Prezi ontdekte via Vonk Communicatie. Nu kan ik op een zeer dynamische manier mijn verhaal vertellen en het eenvoudig online met mijn collega’s delen. Bedankt!'
- Axel van Kouwen, Project Manager Essent

Zomerse online Prezi coaching
Wil je deze zomer gebruiken om Prezi te leren zodat je in september een onuitwisbare indruk maakt bij klanten of jouw plannen met meer flair over de bühne krijgt? Wil je het ‘freubelniveau’ ontstijgen door het ontwikkelen van een professionele, business Prezi? Ik ben graag jouw Prezi Buddy om dit doel snel en effectief te bereiken. Laten we je wensen te bespreken zodat ik jou een tailor-made aanpak voor online coaching tegen een zomers prijsje kan voorleggen.

NB. * Op het moment dat je deze blog leest, kan de inhoud al verouderd zijn. Prezi is namelijk volop in beweging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten